fbpx

Nordic Marbella Invest

Att köpa bostad i Marbella – Tips för finansiering

bild på ett fint hus i marbella med palmer runt

Marbella, den populära semesterorten på Spaniens solkust, lockar allt fler svenskar som drömmer om att äga en egen bostad under solen. Men hur går man tillväga för att finansiera ett bostadsköp i Spanien utan att sitta på Bernard Arnault förmögenhet (ett par hundra miljarder)? Här är några tips och råd för dig som funderar på att investera i en fastighet i Marbella.

 

Spanska banksystemet

Det spanska banksystemet har genomgått stora förändringar de senaste åren, inte minst efter finanskrisen 2008. I dag är bankerna mer restriktiva med utlåning, särskilt till utländska köpare. Men det är fortfarande möjligt att få lån för att köpa bostad i Spanien, även om villkoren kan variera mellan olika banker.

 

Lån för icke-residenter

För dig som inte är bosatt i Spanien (icke-resident) är det vanligt att bankerna erbjuder lån på upp till 70% av fastighetens värde eller köpeskilling, beroende på vilket som är lägst. I vissa fall kan det vara möjligt att få upp till 80% finansiering.

 

Lån för residenter

Om du är bosatt i Spanien (resident) kan du ofta få mer förmånliga villkor och högre belåningsgrad, ibland upp till 80% eller mer. Bankerna tar hänsyn till din inkomst och andra lån du eventuellt har när de bedömer din låneansökan.

 

Krav för att få lån

Oavsett om du är resident eller icke-resident i Spanien finns det vissa krav som bankerna ställer för att bevilja lån:

 • Stabila inkomster: Du behöver kunna visa att du har tillräckliga och regelbundna inkomster för att betala av på lånet.
 • God kreditvärdighet: Bankerna gör en kreditprövning för att bedöma din återbetalningsförmåga och kredithistorik.
 • Egeninsats: Förutom lånet behöver du ha en kontantinsats på minst 30-40% av köpesumman, plus omkostnader för köpet (10-14%).

 

Att tänka på vid finansiering

 • Jämför villkor: Ta in offerter från flera olika banker och jämför räntor, avgifter och andra villkor innan du bestämmer dig.
 • Valutarisk: Om du tar lån i euro men har inkomster i svenska kronor kan valutakursförändringar påverka dina lånekostnader.
 • Skatter och avgifter: Räkna med tillkommande kostnader som lagfartsskatt, notarieavgifter och registreringsavgifter när du budgeterar för ditt köp.
 • Framtida utgifter: Tänk även på löpande kostnader som underhåll, samfällighetsavgifter och fastighetsskatt.

 

Varför investera i Marbella?

Marbella har länge varit ett populärt resmål för svenskar, och allt fler väljer nu att köpa en egen bostad här. Det finns flera goda skäl att investera i fastigheter i Marbella:

 

 • Attraktivt läge: Marbella har ett fantastiskt klimat med över 320 soldagar per år och ett strategiskt läge vid Medelhavet, endast några timmars flygresa från Sverige.
 • Stort utbud: Här finns ett brett utbud av bostäder i olika prisklasser och lägen, från lägenheter nära stranden till exklusiva villor i lyxiga golfresorts.
 • God infrastruktur: Marbella har välutbyggd infrastruktur med internationella skolor, moderna sjukhus och goda kommunikationer.
 • Stabilt värde: Fastighetsmarknaden i Marbella har visat sig vara stabil över tid, med potential för god värdetillväxt.

Populära områden

Några av de mest eftertraktade områdena för bostadsköp i Marbella är:

 • Puerto Banús: Lyxig hamn med exklusiva butiker, restauranger och nattliv.
 • Golden Mile: Strandnära område med högklassiga fastigheter och lyxhotell.
 • Nueva Andalucía: Grönskande område med golfbanor och moderna bostadskomplex.
 • San Pedro de Alcántara: Charmig stad med genuint spanskt vardagsliv och bra kommunikationer.

 

Oavsett vilket område du väljer är det viktigt att göra grundlig research och ta hjälp av erfarna mäklare och jurister för att genomföra ett tryggt och säkert köp.

 

En recap

Att köpa bostad i Marbella kan vara en god investering, både för dig som vill ha en semesterbostad och för dig som planerar att flytta hit permanent. Med rätt förberedelser och finansiering kan du förverkliga drömmen om ett eget hem i solen. Marbella har något att erbjuda för alla smaker och plånböcker – allt från prisvärda lägenheter till lyxvillor i världsklass. Med sitt oslagbara läge, härliga klimat och högklassiga faciliteter är det inte konstigt att allt fler upptäcker fördelarna med att äga en fastighet i denna pärla vid Medelhavets kust.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Posts

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik
Qeydiyyat zamanı promokod yazmasanız, bonus qazana bilməyəcəksiniz. 1win Mərc eləmək və kazinoda oynamaq üçün hesabınıza daxil olun. 1win aviator Bunlara futbol, basketbol, voleybol, tennis, həndbol, beysbol, xokkey və başqa idman növləri daxil edir. təkmil versiyasından istifadə etdiyinizə Siz bu oyunları oynayaraq bəxtinizi sınaya və ilk mərcinizin minlərlə mislini qazana bilərsiniz. 1win