fbpx

Nordic Marbella Invest

Bankåtertagande Spanien → Så fungerar det!

Mynt i valutan euro som faller ner mot ett bord.

Så fungerar det med bankåtertagande i Spanien

Hur fungerar ett bankåtertagande egentligen och är det en bra idé att köpa ett så kallat “1 euro house”? Dessa frågor och fler svarar vi på nu.

 

Vad är ett 1 euro houses (eller bankåtertagna hus)?

Ett 1 euro house är ett hus som är i ett så pass dåligt skick att du får köpa det för en euro. Men det finns samtidigt en hake. Du måste nämligen renovera huset för i genomsnitt omkring 200 000 euro för att få köpa det för 1 euro. Så bara för att det låter billigt behöver det inte vara så.

 

Termen 1 euro house är egentligen ett marknadsföringsknep som länge använts i Spanien för att locka dit rika investerare som i sin tur renoverar upp övergivna hus. Sanningen är också att dessa 1 euro house-projekt har stigit i pris då kraven är större på de som “tvingas” renovera upp dem.

 

Läs mer: Vad är bäst – att köpa eller hyra en bostad i Spanien?

 

Varför finns det 1 euro houses (eller bankåtertagna hus)?

I princip alla som bor i Spanien föredrar att bo längs med en kustremsa, men alla kan inte det. I Spaniens inland finns det mycket fattigdom såväl som sociala problem. Dessa områden drabbas numera av utflyttning av unga som inte längre vill bo kvar i byarna.

 

De en gång vackra byarna har också övergetts för att det inte längre är lönsamt att bedriva jordbruk i liten skala i Spaniens inland.

 

Är det en bra idé att köpa ett bankåtertaget hus?

Det kan vara en bra idé att köpa ett bankåtertaget 1 euro house. Men bara om du har råd att betala för renoveringen samt om du har en plan för vad du ska använda huset till. Att köpa en hel by för en löjligt låg summa pengar och göra om allt till en turistattraktion kan vara en bra idé.

 

Det går även att köpa upp några hus eller en mindre by som pensionärssällskap som vill bo nära naturen.

 

Ska du köpa ett bankåtertaget 1 euro house?

Även om det ibland kan vara värt det så nej, du ska inte köpa ett 1 euro house. Det kostar mer än vad det smakar. Du lägger i detta fall hundratusentals euro på ett hus som i regel ligger mil från kusten och som i princip ingen vill ha. Köp ett billigt hus i Spanien eller en billig lägenhet i Spanien i stället.

 

Finns det några bankåtertag i Torrevieja eller Malaga?

Som tumregel, nej; Torrevieja och Malaga är två populära orter där det inte finns några övergivna byar och/eller hus. Vanliga bankåtertag där banken tar tillbaka en bostad från någon som inte har råd att betala sina amorteringar säljs för marknadspris så att banken får igen sina pengar.

 

Att köpa ett sådant bankåtertag i Costa Del Sol är alltså samma sak som att köpa en helt vanlig bostad via en mäklare.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Posts

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik
Qeydiyyat zamanı promokod yazmasanız, bonus qazana bilməyəcəksiniz. 1win Mərc eləmək və kazinoda oynamaq üçün hesabınıza daxil olun. 1win aviator Bunlara futbol, basketbol, voleybol, tennis, həndbol, beysbol, xokkey və başqa idman növləri daxil edir. təkmil versiyasından istifadə etdiyinizə Siz bu oyunları oynayaraq bəxtinizi sınaya və ilk mərcinizin minlərlə mislini qazana bilərsiniz. 1win