fbpx

Nordic Marbella Invest

Bo på båt i Spanien → Vad kostar det och är det värt det?

En båt som passerar en spansk stad.

Så fungerar det att bo på båt i Spanien

Är det en bra idé att bo på båt i Spanien, och vad kostar det egentligen? Dessa frågor och fler svarar vi på nu.

 

Är det en bra idé att bo på en båt i Spanien?

Det är inte en bra idé att bo på en båt som du själv äger. Stannar du för länge, det vill säga mer än 182 dagar per år, då kan du åka på en skattesmäll som medför att du får betala 12 % av båtens värde till spanska staten.

Värt att tänka på är också att du behöver betala förmögenhetsskatt i Spanien, så om du räknas som beskattningsbar i Spanien kan det bli dyrt om din båt är värd mycket pengar.

 

Läs mer: Så fungerar det att bo i grotthus i Spanien.

 

Men hur vet myndigheterna att du står med din båt i en spansk marina? Jo, på grund av övervakningskamerorna. Med dem kontrollerar myndighetspersoner hur länge du stannat i landet, och så fort du nått upp till 183 dagar och således blir beskattningsbar i Spanien, då blir det till att betala.

 

Vad kostar det att bo på en båt i Spanien?

Att bo på en båt du själv äger kostar i regel mellan cirka 80 och 150 euro per månad i form av en marinaavgift. Värt att tänka på är att marinaagiften varierar mycket beroende på vilket läge hamnen har samt vilken plats du får. Att bo på en hyrd båt kostar i regel omkring 100 euro per natt.

 

Är det alltid en dålig idé att bo på båt i Spanien?

Att bo på en båt som du kan hyra är en helt acceptabel idé, men samtidigt ingen superbra idé. Det är dyrt att bo på en båt, och du kan inte heller få tillgång till många av de moderniteter som du hittar i ett regelrätt hus. Så köp en bostad i Spanien i stället för att bo på en båt, det är vårt ärliga råd.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Ett svar

  1. Hej Har Planer på att köpa en Bungalow i Gran Alacant. Och hyra ut den 80-100% . Som investering. Tänkte ta hjälp och köpa in alla tjänster som städ och allt vad det innebär. Är också inne på att köpa båt att bo på . När jag är i Spanien. Är det vettigt? Kommer att vara i Spanien max 3 mån år . Kan man hyra ut båten när man inte är där isf ? Mvh Linus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Posts

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik
Qeydiyyat zamanı promokod yazmasanız, bonus qazana bilməyəcəksiniz. 1win Mərc eləmək və kazinoda oynamaq üçün hesabınıza daxil olun. 1win aviator Bunlara futbol, basketbol, voleybol, tennis, həndbol, beysbol, xokkey və başqa idman növləri daxil edir. təkmil versiyasından istifadə etdiyinizə Siz bu oyunları oynayaraq bəxtinizi sınaya və ilk mərcinizin minlərlə mislini qazana bilərsiniz. 1win