fbpx

Nordic Marbella Invest

De bästa stränderna i Costa Del Sol → Tips och Guide!

En kvinna går barfota på en sandstrand

10 populära stränder i Costa Del Sol

På Costa Del Sol finns det en lång strandremsa på hela 16 mil med många vackra stränder. Här ger vi exempel på de 10 stränder vi tycker bäst om.

 

Vi ger dig även viktiga och intressanta fakta om stränderna längs med Costa Del Sol lite längre ner i artikeln.

 

10 populära stränder längs med Costa Del Sol

1.   Playa de Burriana (Nerja)

Playa de Burriana är en 800 meter lång och 40 meter bred strand. I närheten av stranden hittar du ett flertal affärer samt restauranger, och längs med stranden finns det bland annat lekplatser och volleybollbanor. Du kan även hyra såväl jetski som kajak på området.

 

 

2.   Playa de la Rada (Estepona)

Playa de la Rada är den mest populära stranden i Estepona. Stranden är cirka 2,6 km bred, och längs med strandsträckan finns det bland annat duschar, toaletter, trampoliner och lekplatser. Du kan också hyra trampbåtar på stranden, som för övrigt är helt handikappanpassad.

 

 

3.   Playa de Cabopino (Marbella)

Playa de Cabopino är en populär strand i Marbella som är 500 meter bred och 25 meter lång. Där kan du bland annat hyra parasoll, jetski och solstolar. En unik sak med denna strand är att du kan boka in dig på delfinspaning. Det finns även många fina restauranger och barer längs med stranden.

 

 

4.   Playa de la Carihuela (Torremolinos)

Med sin längd på cirka 2,1 km är Playa de la Carihuela Torremolinos största strand. Området är välskött, och stranden är som mest populär bland barnfamiljer och par. På stranden kan du hyra solstolar samt parasoll. Det finns även toaletter, duschar samt lekplatser längs med Playa de la Carihuela.

 

 

5.   Playa del Padrón (Estepona)

Playa del Padrón är en 1,5 km lång strand med många kringliggande palmer. På området finns det toaletter samt duchar, och du kan även hyra vattensportutrustning om du så önskar. Denna strand är mest populär bland fiskare och båtintresserade, tack vare den välvårdade hamnen.

 

 

6.   Playa de la Calahonda (Nerja)

Playa de la Calahonda är en vacker strand som främst är känd för Balcon de Europa, som är en ikonisk balkong i sten som huggits ut längs en klippa. Utöver balkongen finns det även restauranger, barer, toaletter och duschar på området.

 

Kortfattat är Playa de la Calahonda en av de bästa stränderna i Costa Del Sol.

 

 

7.   Playa del Ejido (Fuengirola)

Playa del Ejido är en barnvänlig strand som är 800 meter lång och 40 meter bred. På stranden kan du bland annat besöka restauranger och barer, samt hyra solstolar.

 

Det som gör denna strand unik är främst 2 saker. För det första ligger stranden precis intill det vackra slottet Castillo Sohail, och utöver det är Playa del Ejido en av väldigt få stränder som tillåter att du tar med din hund.

 

 

8.   Playa Real de Zaragoza (Marbella)

Playa Real de Zaragoza hittar du cirka 1,3 mil från Marbellas stadskärna, så tempot är ofta lite lugnare här. Att stranden är fullsatt, eller nära inpå fullsatt är alltså mycket ovanligt. Längs med stranden hittar du både butiker och restauranger, så denna strand kan knappast heller kallas för ödslig.

 

 

9.   Playa del Cristo (Estepona)

Playa del Cristo är en 700 meter lång strand som är såväl stadsnära som barnvänlig. Det finns nämligen badvakter på stranden, och du kan enkelt nå stranden då den bara ligger någon minut från stadskärnan. På stranden kan du även hyra solstolar, parasoll och båtar.

 

 

10.                 Playa del Faro (Marbella)

Playa del Faro, som även kallas även El Faro Beach, är en av de mest aktiva och livliga stränderna i Marbella. Trots att stranden är ganska liten, med en bredd på cirka 200 meter och en längd på cirka 40 meter, är Playa del Faro extremt populär under vår, sommar och höst.

En viktig anledning till det är att du enkelt kan kombinera en shoppingtur med ett bad, då denna strand ligger så pass stadsnära.

 

 

10 fakta om stränderna längs med Costa Del Sol

 

 1. Längs med stränderna i Estepona kan du se både Nordafrika och Atlasbergen i Marocko.
 2. Längs med stränderna i Guadalmina finns det roliga aktiviteter såsom windsurfing, vattenskoter och segling.
 3. Stränderna längs med San Pedro är såväl rena som breda. Det finns även många bra restauranger och barer i området.
 4. Mellan stränderna i Puerto Banus och stränderna i Marbella finns det en vacker strandpromenad. Där kan du passa på att exempelvis jogga eller vandra.
 5. Längs med stränderna i Marbella hittar du många butiker och restauranger som är särskilt lyxiga och välskötta.
 6. Stränderna längs med Cabopino är såväl vackra som välskötta.
 7. I Fuengirola hittar du en 8 km bred sandstrand.
 8. Längs med stränderna i Benalmadena finns det ett spännande nattliv samt en prisbelönt småbåtshamn.
 9. Längs med stränderna i Torremolinos finns det många små strandrestauranger (chiringuitos) som bland annat serverar friterad fisk och paella.
 10. Längs med stränderna i den lilla fiskebyn La Cala är det i regel ett lite lugnare tempo som gäller.

 

Tips: Det finns många underhållande vattenparker i Costa Del Sol.

 

4 tips för dig som är på stranden i Costa Del Sol

 

 1. Solen är starkare i Costa Del Sol än i Sverige. Du ska därför dricka mycket vätska, samt ha på dig en tillräckligt hög solskyddsfaktor.
 2. Restaurangerna intill stränderna erbjuder i princip samma rätter. Besök en restaurang några gator in för att få en lite mer unik smakupplevelse.
 3. Det finns många ficktjuvar längs med stränderna. Du ska därför hålla koll på dina tillhörigheter, så att be någon vakta dina saker medan du badar är alltid en god idé.
 4. Ha respekt för badvaktens instruktioner. Om badvakten säger att det är för vågigt eller för mycket strömmar, du ska du inte bada. Röd flagg betyder alltid badförbud.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Posts

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik
Qeydiyyat zamanı promokod yazmasanız, bonus qazana bilməyəcəksiniz. 1win Mərc eləmək və kazinoda oynamaq üçün hesabınıza daxil olun. 1win aviator Bunlara futbol, basketbol, voleybol, tennis, həndbol, beysbol, xokkey və başqa idman növləri daxil edir. təkmil versiyasından istifadə etdiyinizə Siz bu oyunları oynayaraq bəxtinizi sınaya və ilk mərcinizin minlərlə mislini qazana bilərsiniz. 1win