fbpx

Nordic Marbella Invest

Marbella golf → De bästa golfbanorna i Marbella

Golfbana i Marbella

15 tips på golfbanor i Costa Del Sol

I denna artikel berättar vi om 15 golfbanor i Costa Del Sol som vi gillar lite extra. Costa Del Sol är nämligen den bästa regionen i Spanien när det kommer till att erbjuda spännande och välskötta golfbanor.

De 15 bästa golfbanorna i Costa Del Sol

 1. Marbella Club Golf Resort.
 2. La Cala Resort.
 3. Sastana Golf and Country Club.
 4. Chaparral Golf Club.
 5. Los Arqueros Golf & Country Club.
 6. Villa Padierna Golf Club.
 7. Calanova Golf Club.
 8. Valle Romano Golf & Resort.
 9. La Noria Golf Resort.
 10. Mijas Golf.
 11. Golf Rio Real.
 12. Club de Golf El Coto.
 13. Golf Torrequebrada.
 14. Atalaya Golf & Country Club.
 15. Lauro Golf.

Nedan pratar vi mer om de golfbanor som precis nämnts i större detalj.

1.   Att spela på Marbella Club Golf Resort

Snabba fakta

 • Hur många hål: 18.
 • Greenfee från: €100.


Marbella Club Golf Resort erbjuder den mest populära golfbanan i Marbella. Den är designad av Dave Thomas, och du har perfekt utsikt över såväl Gibraltar som den afrikanska kusten och Medelhavet. Är det golf i Marbella du är ute efter är Marbella Club Golf Resort alltså det bästa valet.

Tips: Du kan också spela padel i Costa Del Sol.

2. Att spela på La Cala Resort (Mijas)

Snabba fakta

 • Hur många hål: 72.
 • Greenfee från: €63.


På La Cala Resort hittar du tre vackra golfbanor som alla är omgivna av orörd natur. Samtliga 18-hålsbanor har en egen inriktning. Den äldsta banan, det vill säga Campo Asia, har korta och smala hål med en särskilt hög svårighetsgrad. Utöver golfbanorna finns det även ett lyxspa på anläggningen.

3. Att spela på Santana Golf and Country Club (Fuengirola)

Snabba fakta

 • Hur många hål: 18.
 • Greenfee från: €60.


Santana Golf and Country Club erbjuder en golfbana som ger dig en fantastisk utsikt över såväl Mijasbergen som Medelhavet. Banan är ovanligt bred och plan, men de många vattenhinder som finns ser samtidigt till att hålla svårighetsgraden på en hög nivå.

4. Att spela på Chaparral Golf Club (Mijas)

Snabba fakta

 • Hur många hål: 18.
 • Greenfee från: €69.


På Chaparral Golf Club hittar du en välplanerad 18-hålsbana med en mysig, men samtidigt oförlåtande tallskog vid sidorna om varje hål. Du har dessutom bara 700 meter till standen, vilket passar perfekt om du gillar att bada efter golfrundan.

5.   Att spela på Los Arqueros Golf & Country Club (Marbella)

Snabba fakta

 • Hur många hål: 18.
 • Greenfee från: €71.


På Los Arqueros Golf & Country Club finns det en bergig golfbana som är såväl vacker som originell. Enligt bandesignern ska 18-hålsbanan passa alla, det vill säga från nyinvigda till proffs.

6. Att spela på Villa Padierna Golf Club (Estepona)

Snabba fakta

 • Hur många hål: 54.
 • Greenfee från: €114.


På Villa Padierna Golf Club hittar du tre 18-hålsbanor: Flamingos Golf, Alferini Golf och Tramores Golf. Detta är den mest lyxiga golfklubben i Marbella, men priset är dock satt därefter.

Vid denna golfklubb hittar du även Michael Campbell Golf Academy. Det är en av Europas bästa golfskolor när det kommer till att lära eleverna att få ett bättre närspel.

7.   Att spela på Calanova Golf Club (Fuengirola)

Snabba fakta

 • Hur många hål: 18.
 • Greenfee från: €50.


På Calanova Golf Club spelar du på en mysig 18-hålsbana där i princip alla hål ger dig en vacker utsikt över Medelhavet och Mijasbergen. Den greenfee du betalar är dessutom ovanligt låg, i synnerhet med tanke på banans kvalitet och popularitet.

Tips: Det är även kul att fiska i Costa Del Sol.

 

8. Att spela på Valle Romano Golf & Resort (Estepona)

Snabba fakta

 • Hur många hål: 18.
 • Greenfee från: €56.


Stora greener och en vacker utsikt över havet är två av de aspekter som gör att många gillar att spela på den 18-hålsbana som du hittar här. Utöver det är klubbhuset välutrustat, och det finns även en restaurang på området med en fin utsikt över klipporna och havet.

9.   Att spela på La Noria Golf Resort (Mijas)

Snabba fakta

 • Hur många hål: 9.
 • Greenfee från: €28.


La Noria Golf Resort är ett utmärkt alternativ om du vill spela golf i Mijas. Om du vill spela en 18-hålsrunda får du förvisso spela samma hål två gånger, men då greenfee-avgiften bara ligger på cirka 300 kr kan det räknas som förlåtligt.

Golfbanan har 4 par 3-hål, 4 par 4-hål samt 1 par 5-hål, och banan ligger mitt emellan Fuengirola och Marbella.

10. Att spela på Mijas Golf (Mijas)

Snabba fakta

 • Hur många hål: 36.
 • Greenfee från: €44.


Bland Mijas vackra dalar hittar du Mijas Golf, som är en 36-hålsbana som bara ligger cirka 3 km från havet. Som väntat finns det bland annat restaurang, cafe, möjlighet att hyra golfbilar samt driving range och chippområde tillgängligt.

11. Att spela på Golf Rio Real (Marbella)

Snabba fakta

 • Hur många hål: 18.
 • Greenfee från: €100.


Golfbanan Golf Río Real hittar du cirka 3 km från Marbellas stadskärna. Priset för greenfeen är något hög, men här får du samtidigt spela på hål vars fairway ligger strax intill en av Costa Del Sols vackra stränder. Det finns även en vacker sjö på området som du korsar 5 gånger om du spelar 18 hål.

12. Att spela på Club de Golf El Coto (Estepona)

Snabba fakta

 • Hur många hål: 9.
 • Greenfee från: €19.


När du bor i Estepona kan det vara smidigt att besöka Club de Golf El Coto, som erbjuder en 9-hålsbana som ligger precis intill havet. 9-hålsbanan uppges passa i princip alla, nybörjare som proffs, enligt de recensioner som finns tillgängliga via Google.

13. Att spela på Golf Torrequebrada (Benalmadena)

Snabba fakta

 • Hur många hål: 18.
 • Greenfee från: €81.


Den 18-hålsbana som klubben Golf Torrequebrada erbjuder betraktas allmänt som en av Europas bästa och mest trivsamma golfbanor. Banan är alltså riktigt unik, med sina över 100 olika sorter av träd och den vackra utsikten över Medelhavet.

Värt att notera är att banan är ganska svår då det finns många bunkrar och vattenhinder. Men trots det är denna golfbana mångsidig nog för att passa perfekt för såväl nybörjare som proffs.

14. Att spela på Atalaya Golf & Country Club (Marbella)

Snabba fakta

 • Hur många hål: 36.
 • Greenfee från: €65.


Denna 36-hålsbana hittar du mitt emellan Marbella och Estepona. Om du vill ha en enklare utmaning ska du satsa på den äldre banan som har breda och förlåtande fairways. Den nya 18-hålsbanan är i sin tur lite mer svårspelad.

Värt att lägga märke till är att det finns en bra golfskola på området som passar perfekt för såväl nybörjare som proffs.

15. Att spela på Lauro Golf (Torremolinos)

Snabba fakta

 • Hur många hål: 27.
 • Greenfee från: €70.


Om du inte har något emot att köra en bit från Torremolinos, då kan klubben Lauro Golf vara någonting för dig. Här hittar du en 18-hålsbana samt en 9-hålsbana, som båda håller en hög klass. Det bästa med Lauro Golf är att du får en perfekt och svårslagen utsikt över bergen.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Posts

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik
Qeydiyyat zamanı promokod yazmasanız, bonus qazana bilməyəcəksiniz. 1win Mərc eləmək və kazinoda oynamaq üçün hesabınıza daxil olun. 1win aviator Bunlara futbol, basketbol, voleybol, tennis, həndbol, beysbol, xokkey və başqa idman növləri daxil edir. təkmil versiyasından istifadə etdiyinizə Siz bu oyunları oynayaraq bəxtinizi sınaya və ilk mərcinizin minlərlə mislini qazana bilərsiniz. 1win