fbpx

Nordic Marbella Invest

Så är det att bo i Grotthus i Spanien! (Guide och exempel)

ett berg på en klippa i spanien

Allt om att bo i grotthus i Spanien

Vad är ett grotthus, och är det en bra idé att köpa ett grotthus i Spanien? Dessa frågor och fler svarar vi på nu.

 

Vad är ett grotthus?

Ett grotthus är ett hus som är inbyggt i en grotta. Men värt att tänka på är att spanska grotthus är moderna och absolut inte något primitivt boende som man kan tro vid första anblick. Förr var det vanligt att bara fattiga personer bodde i grotthus, men så är det inte längre.

 

Var i Spanien hittar du grotthus?

Du hittar grotthus lite varstans i Spanien, men det är vanligt med grotthus i bland annat Costa Del Sol samt längs med de stora bergskedjorna vid Spaniens inland.

 

Varför är grotthusen i bra skick?

Under 1990-talet blev det modernt att renovera upp de ofta gamla och slitna grotthusen som då såg ganska tråkiga ut. Sanningen är att det idag finns hur många grotthus som helst som är i minst lika bra skick som “vanliga” hus i Spanien.

 

Hur fungerar det att köpa ett grotthus i Spanien?

Det spelar ingen roll om du köper ett grotthus eller ett fristående hus, inköpsprocessen ser exakt likadan ut. Köpet fungerar på exakt samma sätt när det kommer till såväl försäkringar som skatter. Grotthus är alltså samma sak som vanliga hus på alla sätt och vis, så även juridiskt.

 

Läs mer: Så fungerar det med bankåtertagande i Spanien.

 

Vad kostar det ett grotthus i Costa Del Sol?

Grotthus i Costa Del Sol kostar i regel mellan cirka 100 och 300 000 euro. Snittpriset för ett grotthus i Costa Del Sol ligger på cirka 120 000 euro. Faktorer som avgör priset inkluderar bland annat var grotthuset är beläget samt i vilket skick grotthuset är såväl invändigt som utvändigt.

 

Vad kostar det ett grotthus i Spanien?

Grotthus i Spanien kostar i regel mellan cirka 40 000 och 300 000 euro. Snittpriset på ett grotthus i Spanien ligger på cirka 80 000 euro. Faktorer som avgör priset inkluderar bland annat läget, grotthusets byggår samt grotthusets skick.

 

Läs mer: Så fungerar det att köpa bostad i Spanien.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Posts

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik
Qeydiyyat zamanı promokod yazmasanız, bonus qazana bilməyəcəksiniz. 1win Mərc eləmək və kazinoda oynamaq üçün hesabınıza daxil olun. 1win aviator Bunlara futbol, basketbol, voleybol, tennis, həndbol, beysbol, xokkey və başqa idman növləri daxil edir. təkmil versiyasından istifadə etdiyinizə Siz bu oyunları oynayaraq bəxtinizi sınaya və ilk mərcinizin minlərlə mislini qazana bilərsiniz. 1win