fbpx

Nordic Marbella Invest

Att hyra bil i spanien → Så fungerar det!

Flera lyxbilar står uppradade på en gata.

Allt om hur du hyr bil i Spanien

I den här artikeln berättar vi allt om hur det är att hyra bil i Spanien. Vi tar bland annat upp vilken åldersgräns som gäller, samt vad det kostar att hyra bil.

 

6 tips för att hyra bil i Spanien

  1. Åldersgränsen för att hyra bil är ofta 21 år.
  2. En hyrbil kostar i regel 1 000 kr/dag.
  3. Ett kreditkort är ofta ett måste för att täcka depositionen.
  4. En extraförsäkring är ofta en bra idé.
  5. Den som hyr bilen måste oftast köra bilen.
  6. Lägg märke till vilken bränslepolicy som används.

 

Nedan pratar vi mer om de tips som precis nämnts i större detalj.

 

1. En åldersgräns på 21 år är vanlig

Det är mest sannolikt att uthyraren kräver att du är minst 21 år gammal för att få hyra bil i Spanien. Ibland kan en minimiålder på 18 år gälla, men det är ovanligt. För att kunna hyra bil i Spanien på det billigast möjliga sättet måste du vara 26 år eller äldre. Förare under 26 betalar ofta en straffavgift.

 

2. Snittpriset för en hyrbil ligger på ca. 1 000 kr/dag

Det kostar i regel mellan 600 och 2 000 kr per dygn att hyra en bil i Spanien. De faktorer som påverkar priset i störst utsträckning är om det är högsäsong hos uthyraren eller inte, vilket märke bilen har samt hur stor bilen är. Det spelar ibland även roll vilken uthyrare du väljer.

 

3. Det är vanligt att ett kreditkort krävs vid biluthyrning

Ett kreditkort från en känd betalningsförmedlare såsom Visa, American Express eller MasterCard är vanligtvis ett måste för att du ska kunna hyra en bil i Spanien. Detta då uthyraren vill kunna dra ett högt belopp som reserveras på kortet i form av en depositionsavgift.

 

Värt att lägga märke till är att inga pengar dras från kortets kreditkonto så länge du inte krockar eller skadar bilen på något annat sätt. Du kan i undantagsfall få hyra en bil med ett bankkort, men det är ovanligt.

 

4. Se till att hyrbilen har en bra försäkring

Biluthyraren inkluderar i regel en vagnskadegaranti som täcker plåtskador, samt en stöldskyddsförsäkring. Det är dock inte vanligt att däck, fönsterrutor, underrede, interiör samt innertak inte skyddas av den standardförsäkring som i princip alltid inkluderas när du hyr bil i Spanien.

 

Läs mer: Så fungerar det att köpa bil i Spanien.

 

Du ska alltså se till att din hyrbil har en bra försäkring som förslagsvis täcker alla typer av olyckor. Det är även en bra idé att försöka få en så låg självrisk som möjligt.

 

5. Den person som hyr bilen måste i regel köra den

Du måste oftast betala extra för att någon annan än du som hyr bilen ska få lov att köra den. Extraavgiften för att lägga till en extra förare betalar du innan avfärd, och det räcker oftast om den förare som läggs till visar upp sitt körkort.

 

Tänk gärna på att personer som inte är registrerade som extraförare, men trots det väljer att köra bilen är skadeståndsskyldiga för hela skadebeloppet. Om en person som inte är registrerad som förare totalförstör en lyxbil värd 1 miljon kronor, då är det också ett skadestånd på samma belopp som gäller om man inte registrerat den förare som orsakat olyckan.

 

Läs mer: Så fungerar det att registrera en svensk bil i Spanien.

 

6. Bränslepolicyn “full till tom” gäller ofta

En bränslepolicy vid namn full till tom är vanlig när du hyr bil i Spanien. Den policyn innebär att du betalar för en full tank med bränsle när du hämtar ut hyrbilen, men du får samtidigt inte tillbaka några pengar om du har mycket bränsle kvar i tanken vid inlämningen av hyrbilen.

 

Det är alltså en bra idé att köra bilen så tom som möjligt innan du lämnar in den, för att inte ge uthyraren mer pengar än nödvändigt. Det finns även en bränslepolicy vid namn “full till full” som medför att du får en full tank bränsle när du hämtar bilen, och själv ansvarar för att fylla upp tanken till 100 % innan du lämnar tillbaka bilen. Bränslepolicyn full till full är idag inte lika vanlig som full till tom när du ska hyra en bil i Spanien.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Posts

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik
Qeydiyyat zamanı promokod yazmasanız, bonus qazana bilməyəcəksiniz. 1win Mərc eləmək və kazinoda oynamaq üçün hesabınıza daxil olun. 1win aviator Bunlara futbol, basketbol, voleybol, tennis, həndbol, beysbol, xokkey və başqa idman növləri daxil edir. təkmil versiyasından istifadə etdiyinizə Siz bu oyunları oynayaraq bəxtinizi sınaya və ilk mərcinizin minlərlə mislini qazana bilərsiniz. 1win