fbpx

Nordic Marbella Invest

Internationella skolor Marbella och Solkusten →Komplett lista

5 unga människor står med varsin flagga. En med spanska flaggan, en med tyskalnds, en med usa:s, en med canada och en med frankrikes.

Internationella skolor i Costa Del Sol (Solkusten)

Det finns mängder av bra internationella skolor i Costa Del Sol, och i denna artikel ger vi dig information om samtliga av dessa.

14 internationella skolor i Marbella och Costa Del Sol

 1. Laudo Colegio.
 2. Svenska Skolan Marbella.
 3. Aloha College.
 4. Swans.
 5. British International School of Marbella.
 6. Benalmadena International College.
 7. Calpe School.
 8. Mayfair Academy.
 9. The British College.
 10. The English International College.
 11. Sotogrande International School.
 12. St. Anthony’s College.
 13. Sunland International School.
 14. Sunny View School.

Nedan pratar vi mer om skolorna i större detalj.

1.   Laudo Colegio (från 3 till 18 år)

Laudo Colegio tar emot barn från tidiga förskoleåldern och låter dem gå i skolan tills de slutar gymnasiet. Sammantaget finns det elever med över 40 olika nationaliteter i skolan, och ett tydligt fokus finns på att lära eleverna prata flytande engelska och spanska.

Svenska barn är idag den fjärde största nationaliteten på skolan.

2.   Svenska Skolan Marbella (från 3 till 17 år)

Som du kan läsa i vår artikel om Svenska Skolan Marbella tar de emot elever som är lägst tre år gamla, och som namnet antyder är svenska barn den största nationaliteten på skolan. Idag tar skolan emot cirka 150 barn, och skolan erbjuder även fritidsaktiviteter från skoldagen slut till klockan 17.

 • Aloha College (från 3 till 18 år)

På Aloha College går det elever från nästan 60 olika nationaliteter. Största fokus ligger på att lära alla elever prata flytande engelska och spanska. Det finns även kurser som där dina barn får möjlighet att lära sig mer om den spanska kulturen.

 • Swans (från 3 till 18+ år)

Swans är en av de mest prestigefyllda skolorna i hela Marbellaområdet. En normal terminsavgift för ett grundskolebarn ligger idag på cirka 75 000 kr, vilket är en jämförelsevis hög summa. På skolan går barn från många olika nationaliteter, och Swans har även ett gott rykte.

Värt att notera är att Swans även erbjuder universitetsstudier. Skolan kan således vara ett bra alternativ för alla som vill plugga på universitet i Spanien.

 • British International School of Marbella (från 3 till 18+ år)

British International School of Marbella erbjuder studier för elever från tidig förskoleålder till universitetsålder. Ansöka kan du göra via ett formulär, och terminspriserna får du reda på genom att kontakta skolan.

 • Benalmadena International College (från 3 till 18 år)

På Benalmadena International College går det omkring 300 elever från över 30 nationaliteter. Skolan är främst känd för sin undervisning inom sport, teknik och naturvetenskap.

 • Calpe School (från 3 till 11 år)

Calpe School tar emot elever från alla nationaliteter, men skolans huvudsakliga fokus ligger på att fungera som en bra brittisk friskola. I denna skola kommer dina barn alltså lära sig prata flytande spanska och engelska så fort det bara är möjligt.

 • Mayfair Academy (från 3 till 18 år)

På Mayfair Academy går det elever från över 35 nationaliteter. Ett tydligt fokus finns på att alla elever som går på skolan ska vara behöriga att läsa på prestigefyllda universitetsprogram när det tagit examen från skolan.

 • The British College (från 2 till 12 år)

The British College är en brittisk privatskola med en särskilt hög lärartäthet. Du måste kontakta skolan för att få reda på vad terminsavgiften ligger på, och ansöka till skolan kan du göra via ett formulär på deras webbsida.

 • The English International College (från 3 till 18 år)

Denna skola har ett tydligt fokus på att klasserna ska vara små, samt att många av kurserna ska ha en teknisk inriktning. Det finns elever av många olika nationaliteter, och barn från 3 år är välkomna.

Läs mer: Så är det att gå i en spansk skola som svensk.

 • Sotogrande International School (från 3 till 18 år)

Sotogrande International School är en internationell skola i Sotogrande där över 98 procent av eleverna kommer in på det universitet de sökt till efter avlagd examen. På skolan finns det även elitsportsprogram i bland annat tennis, golf, hästpolo, simning och basket.

 • St Anthony’s College (från 3 till 18 år)

Denna skola grundades 1968 och är därmed den äldsta brittiska friskolan på den spanska sydkusten. Skolan är i sin tur belägen mellan Mijas och Fuengirola. I princip alla som tar examen där kommer in på det universitet de sökt till i första hand. Krav på skoluniform finns även.

 • Sunland International School (från 3 till 18 år)

Sunland International School är en brittisk friskola där den brittiska läroplanen gäller. Terminsavgiften ligger idag på cirka 55 000 kronor exklusive skoluniform, böcker och transport.

 • Sunny View School (från 3 till 18 år)

Sunny View School i Torremolinos är en privatägd och brittisk friskola som arbetar enligt den spanska läroplanen. Det är en hög lärartäthet per elev som gäller, och krav på skoluniform finns.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Posts

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik
Qeydiyyat zamanı promokod yazmasanız, bonus qazana bilməyəcəksiniz. 1win Mərc eləmək və kazinoda oynamaq üçün hesabınıza daxil olun. 1win aviator Bunlara futbol, basketbol, voleybol, tennis, həndbol, beysbol, xokkey və başqa idman növləri daxil edir. təkmil versiyasından istifadə etdiyinizə Siz bu oyunları oynayaraq bəxtinizi sınaya və ilk mərcinizin minlərlə mislini qazana bilərsiniz. 1win