fbpx

Nordic Marbella Invest

Vill du köpa bostad i Benalmadena? Allt du behöver veta!

A house in Spain

Att köpa hus eller lägenhet i Benalmadena

Det är populärt att köpa hus eller lägenhet i Benalmadena. Men varför är det så egentligen, och vad kostar en bostad i den här staden?

Dessa frågor och fler svarar vi på i den här artikeln.

Att bo i Benalmadena

Benalmadena, som ligger mellan Torremolinos och Fuengirola, är en av de mest populära städerna i Costa Del Sol. Det finns även en internationellt känd hamn i staden vid namn Puerto Marina, och det totala invånarantalet uppgår idag till omkring 70 000 personer.

Det är nära till flygplatsen

Många som bor i Benalmadena uppskattar att det är nära till Malagas flygplats. Till flygplatsen är det bara omkring en mil, eller cirka 20 minuter med tåg.

Många nöjesaktiviteter

Det finns många populära nöjesparker i Costa Del Sol, och en av dessa är Tivoli World som i sin tur ligger i närheten av Benalmadena. Du hittar även ett populärt delfinarium samt Costa Del Sols enda ishall i staden. Utöver det finns det mängder av golfbanor, padelbanor och tennisbanor i Benalmadena.

Det är nära till svenska skolan

Som rubriken säger är det nära till Svenska Skolan som är en privat skola som följer den svenska läroplanen. De tar emot barn från förskoleålder upp till nionde klass, och är en riktigt populär skola bland skandinaviska familjer.

Att köpa bostad i Benalmadena

Vad kostar det att köpa lägenhet i Benalmadena?

Att köpa en lägenhet i Benalmadena kostar i regel mellan 80 000 och 1 miljon euro. Snittpriset för en lägenhet i Benalmadena ligger oftast på cirka 120 000 euro. Faktorer som påverkar det pris du betalar inkluderar bland annat lägenhetens avstånd till havet, skick och byggår.

Vad kostar det att köpa hus i Benalmadena?

Att köpa ett hus i Benalmadena kostar i regel mellan 100 000 och 500 000 euro. Snittpriset på ett hus ligger på cirka 200 000 euro. Faktorer som påverkar slurpriset på ett hus i Benalmadena inkluderar bland annat om det är ett radhus eller ett fristående hus, samt husets skick och byggår.

Vilka är det som trivs bäst i Benalmadena?

Vi tror att personer som vill ha lugn och ro men samtidigt mycket att göra kommer att uppskatta Benalmadena. Här finns det nämligen alla sportevenemang och fritidsaktiviteter du kan tänka dig, samtidigt som pulsen är lite lugnare än i större städer såsom Marbella.

Lästips: Det är också en bra idé att köpa bostad i Torremolinos eller Fuengirola.

Det finns tre stadsdelar i Benalmadena

Benalmadena Costa

Benalmadena Costa är stadens stora kustremsa. Här kostar husen och lägenheterna mer jämfört med de övriga stadsdelarna, men det är också mycket populärt att bo här. I denna stadsdel finns det också väldigt många hotell, shoppingområden samt barer.

Benalmadena Pueblo

Benalmadena Pueblo tillhör den ursprungliga byn. Här är det i regel ett ganska lugnt tempo som gäller, och nostalgin är det inte heller något fel på. I denna stadsdel får du ta del av en riktig bykänsla, med smala hus i vitt kakel och gränder som är prydda med blomsterarrangemang.

Då allt redan är färdigbyggt kan du inte köpa några nybyggda lägenheter eller hus i denna stadsdel, men på begagnatmarknaden kan du hitta många fynd.

Arroyo de la Miel

Arroyo de la Miel är den mest livliga stadsdelen i Benalmadena. Där hittar du bland annat många butiker, restauranger, barer och uteställen. Utbudet av bostäder är i sin tur ganska blandat. Relativt påkostade nyproduktioner blandas med betydligt billigare begagnade hus, vilka passar folk med snävare budget.

Exempel på saker att göra i Benalmadena

Då Benalmadena ligger i Costa Del Sol, alltså Solkusten, har du alltid nära till stranden. Det finns även ett flertal padel-, tennis- och golfbanor i närheten av Benalmadena. Till Marbella, där du hittar en massa shoppingställen, restauranger och barer är det ungefär 30 minuter med bil.

I Benalmadena hittar du även ett tivoli, ett delfinarium (Sea Life Aquarium) samt ett fjärilshus.

Läs mer: Så fungerar det att köpa bostad i Malaga.

Vill du köpa bostad i Costa Del Sol?

Berätta vad du har för behov så ser vi till att du hittar en bra mäklare i Costa Del Sol. Det är nämligen så att olika mäklare har olika listningar, samt är stora inom olika områden av Costa Del Sol.

Många uppskattar att vi kostnadsfritt kopplar ihop dem med lämpliga mäklare. Detta då det ofta är svårt att hitta svenska mäklare i Costa Del Sol med de listningar du själv är ute efter.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Posts

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik
Qeydiyyat zamanı promokod yazmasanız, bonus qazana bilməyəcəksiniz. 1win Mərc eləmək və kazinoda oynamaq üçün hesabınıza daxil olun. 1win aviator Bunlara futbol, basketbol, voleybol, tennis, həndbol, beysbol, xokkey və başqa idman növləri daxil edir. təkmil versiyasından istifadə etdiyinizə Siz bu oyunları oynayaraq bəxtinizi sınaya və ilk mərcinizin minlərlə mislini qazana bilərsiniz. 1win