fbpx

Nordic Marbella Invest

Vill du köpa bostad i Fuengirola? Allt du behöver veta!

Spanska lägenheter med balkong.

Att köpa hus eller lägenhet i Fuengirola

Många väljer att köpa hus i Fuengirola. Men hur kommer det sig, och vad kostar en bostad i Fuengirola egentligen? Det tar vi reda på nu.

Hur är det att bo i Fuengirola?

Marbella är den mest kända staden i Costa Del Sol, men Fuengirola är ett minst lika populärt och fint område. I Fuengirola är det ett lite lugnare tempo som gäller, och stadens strandpromenad är dessutom strax över 8 km.

Som svensk är det nyttigt att veta att över en fjärdedel av alla fast boende är födda i ett annat land, så det är inte konstigt att det finns många multikulturella (så även svenska) affärer, restauranger och barer i Fuengirola.

Priser för att köpa en bostad i Fuengirola

Vad kostar det att köpa en lägenhet i Fuengirola?

Lägenheter som är till salu i Fuengirola kostar i regel mellan 100 000 och 300 000 euro. Snittpriset på en lägenhet i Fuengirola ligger på omkring 130 000 euro. Det pris du behöver betala för din lägenhet beror bland annat på lägenhetens byggår, skick och avstånd till havet.

Läs mer: Det är populärt att köpa bostad i Torre Del Mar.

Vad kostar det att köpa ett hus i Fuengirola?

Hus som är till salu i Fuengirola kostar i regel mellan 150 000 och 500 000 euro. Snittpriset på ett hus i Fuengirola ligger på omkring 200 000 euro. Faktorer som påverkar det pris du betalar inkluderar bland annat om huset är begagnat eller nytt, samt husets skick och läge.

Vem borde köpa en bostad i Fuengirola?

Alla som vill ha lugn och ro men samtidigt mycket att göra bör överväga att köpa ett hus i Fuengirola. Här får du dessutom mycket bostad för pengarna jämfört med andra städer i Costa Del Sol såsom Marbella, där det är vanligt att hus och lägenheter kostar betydligt mer.

Två populära stadsdelar i Fuengirola

Los Boliches

Los Boliches är en stadsdel som ligger i östra Fuengirola. Här hittar du främst stora lägenhetskomplex, men det finns också ett flertal villaområden på detta ställe. I Los Boliches är det nära till sjön, och du hittar även många restauranger, barer och livsmedelsaffärer i området.

Utöver detta finns det dessutom en tågstation i Los Boliches, som i sin tur tar dig bland annat flygplatsen eller längre in i Malagas fastland.

Lästips: Så går det till att köpa en bostad i Spanien.

Torreblanca

Torreblanca är en lite lugnare del av Fuengirola, åtminstone jämfört med Los Boliches. Här hittar du mest hus som är till salu, men det finns även ett flertal lägenheter att välja på. Torreblanca har även en egen tågstation, och om du har en bil tar det bara cirka 2 minuter in till centrala Fuengirola.

Vill du köpa bostad i Costa Del Sol?

Berätta vad du har för behov så ser vi till att du hittar en bra mäklare i Costa Del Sol. Det är nämligen så att olika mäklare har olika listningar, samt är stora inom olika områden av Costa Del Sol.

Många uppskattar att vi kostnadsfritt kopplar ihop dem med lämpliga mäklare. Detta då det ofta är svårt att hitta svenska mäklare i Costa Del Sol med de listningar du själv är ute efter.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Posts

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik
Qeydiyyat zamanı promokod yazmasanız, bonus qazana bilməyəcəksiniz. 1win Mərc eləmək və kazinoda oynamaq üçün hesabınıza daxil olun. 1win aviator Bunlara futbol, basketbol, voleybol, tennis, həndbol, beysbol, xokkey və başqa idman növləri daxil edir. təkmil versiyasından istifadə etdiyinizə Siz bu oyunları oynayaraq bəxtinizi sınaya və ilk mərcinizin minlərlə mislini qazana bilərsiniz. 1win