fbpx

Nordic Marbella Invest

Vill du köpa bostad i Marbella? Allt du behöver veta!

A street in Marbella, Spain

Att köpa hus eller lägenhet i Marbella

Hur fungerar det att köpa ett hus eller en lägenhet i Marbella, och varför är det så populärt att bo där? Dessa frågor och fler svarar vi på nu.

Varför vill många köpa lägenhet eller hus i Marbella?

Det är många som väljer att köpa bostad i Spanien, och mer specifikt Marbella för att det är en härlig stad längs med Costa Del Sol. Gamla stan i Marbella har faktiskt anor tillbaka till romartiden, och det finns även populära restauranger, shoppingstråk och caféer i centrala Marbella.

Att köpa bostad i Marbella

Vad kostar det att köpa lägenhet i Marbella?

Att köpa en lägenhet i Marbella kostar i regel mellan cirka 80 000 och 500 000 euro. Snittpriset på en lägenhet i bra skick ligger på omkring 150 000 euro. Faktorer som påverkar priset inkluderar lägenhetens avstånd till havet, lägenhetens skick samt lägenhetens byggår.

Vad kostar det att köpa hus i Marbella?

Hus som är till salu i Marbella kostar i regel mellan 100 000 och 500 000 euro. Radhus kostar ofta närmare 100 000 euro, medan fristående hus ofta kostar omkring 300 000 euro. Faktorer som påverkar priset inkluderar bland annat husets läge, huset skick samt husets byggår.

Lästips: Många föredrar att köpa bostad i Nerja.

Vad kostar det att köpa en tomt i Marbella?

Det kostar mellan cirka 50 000 och 300 000 att köpa en hustomt i Marbella. Det pris du betalar beror på faktorer såsom tomtens läge samt tomtens byggbarhet. I regel är det tomtens avstånd till havet som mer eller mindre av avgör hela det slutpris du betalar för tomten.

Begagnade bostäder går ofta upp i värde

Vill du bo centralt i Marbella? Då finns det enbart begagnade lägenheter och hus att välja på.

Men varför då egentligen?

Jo, för att du kan inte få upp nybyggen där det redan bor folk.

I centrala Marbella finns det alltså inga möjligheter att bygga fler bostäder, vilket medför att ditt begagnade hus eller din begagnade lägenhet sannolikt ökar i värde.

Nyproduktioner går ofta upp i värde

Du gör i regel en bra investering när du väljer att köpa en ny bostad i Marbella. Du betalar mer för ditt hus eller din lägenhet om du köper en nyproduktion, men värdet för ditt nya hus bör trots det öka. Främst då andra nybyggnationer måste byggas än längre bort från stadskärnan.

Exempel på fördelar med att bo i Marbella

Det finns vackra stränder

Utöver de centrala delarna av Marbella med shopping, restauranger, barer och nöjen finns det även en lång strandpromenad längs med stadens kustremsa. Strandpromenaden byggs faktiskt fortfarande ut så att allt fler ska få möjlighet att gå där utan att behöva trängas.

Marbella är en lagom stor stad

I Marbella bor det idag omkring 140 000 personer. Invånarantalet har stigit med cirka 40 % på sedan år 2000, då det “bara” bodde omkring 100 000 personer på orten. Om vi endast tar hänsyn till befolkningsmängden är Marbella ungefär lika stort som Uppsala, som är Sveriges fjärde största stad.

Det är nära till Malaga flygplats

Till Malaga Flygplats tar det mellan cirka 40 och 50 minuter beroende om du tar buss, bil eller taxi. Det faktum att Marbella ligger förhållandevis nära en stor flygplats är någonting som såväl turister som fast boende gillar.

Läs mer: Så fungerar det att köpa lyxiga hus i Spanien.

Läs mer: Så fungerar det att köpa bostad i Malaga

3 saker du kan göra i Marbella

1.   Sola och bada

Det finns totalt 26 kilometer sandstrand vid Marbellas kust. Funny Beach är en spännande strand för alla som gillar att syssla med lite mer sportiga aktiviteter på stranden. Utöver stränderna finns det även en nöjespark med gokart och vattensporter i de centrala delarna av Marbella.

2.   Sporta

I Marbella finns det tre sporter du kan ägna dig av i princip var som helst: Golf, tennis och padel. I anslutning till golf-, tennis- och padelbanorna finns det ofta restauranger samt barer, så du kan passa på att unna dig något gott efter du spelat klart.

3.   Besöka parker och spännande attraktioner

Bara omkring 2 timmar bort från Marbella ligger Sierra Nevada, som är ett berg där det finns en lyxig skidanläggning. Men om du inte vill åka så långt finns det även spännande bergsbyar betydligt närmare Marbella, där du kan svalka dig under de hetaste sommardagarna.

Läs mer: Så fungerar det att köpa bostad i Torremolinos

Vill du köpa bostad i Costa Del Sol?

Berätta vad du har för behov så ser vi till att du hittar en bra mäklare i Costa Del Sol. Det är nämligen så att olika mäklare har olika listningar, samt är stora inom olika områden av Costa Del Sol.

Många uppskattar att vi kostnadsfritt kopplar ihop dem med lämpliga mäklare. Detta då det ofta är svårt att hitta svenska mäklare i Costa Del Sol med de listningar du själv är ute efter.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Posts

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik
Qeydiyyat zamanı promokod yazmasanız, bonus qazana bilməyəcəksiniz. 1win Mərc eləmək və kazinoda oynamaq üçün hesabınıza daxil olun. 1win aviator Bunlara futbol, basketbol, voleybol, tennis, həndbol, beysbol, xokkey və başqa idman növləri daxil edir. təkmil versiyasından istifadə etdiyinizə Siz bu oyunları oynayaraq bəxtinizi sınaya və ilk mərcinizin minlərlə mislini qazana bilərsiniz. 1win