fbpx

Nordic Marbella Invest

Vill du köpa bostad i Torremolinos? Allt du behöver veta!

Båtar som ligger förtöjda i en hamn med hus i bakgrunden

Att köpa hus eller lägenhet i Torremolinos

Är det en bra idé att bosätta sig i Torremolinos eller att köpa en semesterbostad i Torremolinos? De frågorna och fler svarar vi på i den här artikeln.

Varför väljer många att bo i Torremolinos?

Många väljer att bo i Torremolinos för att det är en lagom stor stad på omkring 70 000 invånare, med bra hus- och lägenhetspriser. Torremolinos är alltså en populär ort för alla som vill sola och bada, medan personer som är ute efter att shoppa och festa främst bosätter sig i Marbella.

Läs mer: Så fungerar det att köpa bostad i Spanien.

Men Torremolinos är knappast en tråkig stad. Här finns det väldigt många hotell (och så även turister) vilket medför att det i princip alltid finns någonting att göra.

Läs mer: Så fungerar det att köpa bostad i Malaga.

Torremolinos är en mångkulturell stad

I Torremolinos är 26 % av alla som är permanent registrerade i staden från ett annat land än just Spanien. Om vi räknar med alla semesterhus och semesterboende ökar andelen utrikesfödda i Torremolinos ytterligare.

Av de utrikesfödda är de flesta från Nederländerna, Tyskland, Frankrike, Sverige samt resten av Skandinavien.

Att köpa lägenhet eller hus i Torremolinos

Vad kostar det att köpa lägenhet i Torremolinos?

Att köpa en lägenhet i Torremolinos kostar i regel mellan 70 000 och 300 000 euro. Snittpriset för en lägenhet i bra skick ligger på cirka 130 000 euro. Värt att tänka på är att faktorer som bland annat lägenhetens avstånd till havet samt lägenhetens storlek och skick påverkar priset.

Vad kostar det att köpa hus i Torremolinos?

Att köpa ett hus i Torremolinos kostar i regel mellan 100 000 och 500 000 euro. Snittpriset för en villa i bra skick ligger i regel på omkring 150 000 euro, och radhus är i princip alltid billigare än fristående hus. Andra faktorer som påverkar priset är läget, byggåret samt storleken på huset.

Vad kostar det att köpa en tomt i Torremolinos?

En tomt i Torremolinos kostar i regel mellan cirka 50 000 och 200 000 euro. De faktorer som påverkar priset i högst utsträckning är tomtens storlek samt tomtens läge. Ett normalt snittpris för en genomsnittligt stor tomt i Torremolinos ligger på omkring 80 000 euro.

Exempel på saker du kan göra i Torremolinos

Sola och bada

Längs med Torremolinos sträcker sig en lång strandkedja på över 7 km. Där hittar du ett flertal stränder. El Bajondillo är en av de vackraste stränderna. Den är över en kilometer bred, och belägen i centrala Torremolinos med närhet till bland annat butiker, restauranger och barer.

Läs mer: Det finns många vackra stränder längs med Costa Del Sol.

Fiske

Om du är fiskeintresserad rekommenderar vi att du tar en chartrad tur med en fiskebåt. Om du går ihop med ett par vänner och bekanta blir uthyrningskostnaden inte särskilt hög.

Padel, tennis och golf

Det finns många padel-, golf- och tennisbanor i närheten av Torremolinos. Att ägna sig åt någon eller några av de sporterna kostar inte så mycket. I synnerhet om det finns möjlighet att köpa årskort.

Lästips: Så mycket kostar det att bo i Spanien.

Vi hjälper dig hitta en svensk mäklare i Torremolinos

Letar du efter kunniga och erfarna mäklare i Torremolinos? Om ja, då rekommenderar vi att du låter oss hjälpa dig hitta rätt mäklare.

Så hjälper vi dig hitta rätt mäklare

Berätta vad du har för behov så ser vi till att du hittar en bra mäklare i Torremolinos. Vi rådgör gärna med dig innan mäklarkontakten så att du hittar den bästa mäklaren i Torremolinos för just dina behov. Det är nämligen så att olika mäklare har olika listningar, samt är stora inom olika delar av Torremolinos.

Många uppskattar att vi kostnadsfritt kopplar ihop dem med lämpliga mäklare. Detta då det ofta är svårt att hitta svenska mäklare i Torremolinos med de listningar du själv är ute efter.

Vill du köpa bostad i Costa Del Sol?

Berätta vad du har för behov så ser vi till att du hittar en bra mäklare i Costa Del Sol. Det är nämligen så att olika mäklare har olika listningar, samt är stora inom olika områden av Costa Del Sol.

Många uppskattar att vi kostnadsfritt kopplar ihop dem med lämpliga mäklare. Detta då det ofta är svårt att hitta svenska mäklare i Costa Del Sol med de listningar du själv är ute efter.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Posts

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik
Qeydiyyat zamanı promokod yazmasanız, bonus qazana bilməyəcəksiniz. 1win Mərc eləmək və kazinoda oynamaq üçün hesabınıza daxil olun. 1win aviator Bunlara futbol, basketbol, voleybol, tennis, həndbol, beysbol, xokkey və başqa idman növləri daxil edir. təkmil versiyasından istifadə etdiyinizə Siz bu oyunları oynayaraq bəxtinizi sınaya və ilk mərcinizin minlərlə mislini qazana bilərsiniz. 1win