fbpx

Nordic Marbella Invest

Vad kostar det att flytta till Spanien → Komplett svar!

En man och en kvinna står i ett rum fullt av flyttkartonger och bokar av en lista

Alla kostnader för att flytta till Spanien

Då såväl Sverige som Spanien är EU-länder är det billigt att flytta till Spanien som svensk. Men vad är det som kostar egentligen att flytta till Spanien?

 

Det tar vi reda på nu.

 

4 saker som kostar pengar vid flytt till Spanien

  1. Att flytta bohaget kostar ca. 10 000 kr.
  2. Att ta med sitt husdjur kostar ca. 1 000 kr.
  3. Att teckna privat sjukförsäkring är sällan nödvändigt.
  4. Att registrera sin bil i Spanien kostar ca. 10 000 kr.

 

Vad kostar det att flytta till Spanien?

Att flytta till Spanien kostar cirka 21 000 kronor inklusive registreringsavgift för bilen, avgift för att flytta med husdjuret samt avgift för att flytta bohaget. Faktorer som påverkar kostnaden inkluderar bland annat hur mycket bohag som ska flyttas samt hur gammal bilen är.

 

Läs mer: Så många svenskar bor det i Spanien.

 

Värt att lägga märke till är att du som svensk inte behöver skaffa något visum eller någon privat sjukförsäkring som bland annat britter som flyttar till Spanien behöver göra.

 

1.   Kostnad för att flytta bohaget

Det kostar uppskattningsvis mellan 5 000 och 40 000 kronor att flytta sina möbler och andra ägodelar via lastbil från Sverige till Spanien. Den exakta kostnaden beror främst på hur mycket av bohaget du vill flytta från till Spanien.

 

QPL Transport och Mini Move är två bra flyttbolag som hjälper dig med flytten från Sverige (och resten av Skandinavien) till Spanien.

 

Läs mer: Så mycket kostar det att bo i Spanien.

 

2.   Kostnad för att ta med husdjur

Att ta med en hund eller katt till Spanien när du flyger kostar i regel cirka 700 kronor. Utöver det tillkommer kostnader för bland annat rabiesspruta och EU-pass för ditt husdjur. Kostnaden för att ta med sitt husdjur är alltså ganska liten, och någonting som knappt märks så fort du skaffat jobb i Spanien.

 

3.   Kostnad för privat sjukförsäkring

Cirka 30 % av alla som bor i Spanien väljer att skaffa en privat sjukförsäkring från bolag såsom Sanitas. Det är vanligt att en sjukförsäkring i privat regi kostar cirka 1 500 kr per person och månad, men det är samtidigt inte nödvändigt att skaffa privat sjukförsäkring i Spanien.

Du får lika bra sjukvård i Spanien som i Sverige, och som permanent bosatt har du samma rätt till offentlig sjukvård i Spanien som spanjorerna själva.

 

Tips: Du kan renovera din bostad i Spanien och samtidigt få ROT-avdrag.

 

4.   Kostnad för att registrera bilen

Alla som bor i Spanien mer än 6 månader om året måste registrera sin bil i Spanien. Som svensk kostar det cirka 10 000 kronor (1 000 euro) att registrera sin svenska bil i Spanien, och i den summan inkluderas oftast även advokathjälp samt ansökningsavgiften för ett spanskt körkort.

 

Tips: Att köpa en bil i Spanien kan också vara en god idé, för då är den redan spanskregistrerad.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Posts

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik
Qeydiyyat zamanı promokod yazmasanız, bonus qazana bilməyəcəksiniz. 1win Mərc eləmək və kazinoda oynamaq üçün hesabınıza daxil olun. 1win aviator Bunlara futbol, basketbol, voleybol, tennis, həndbol, beysbol, xokkey və başqa idman növləri daxil edir. təkmil versiyasından istifadə etdiyinizə Siz bu oyunları oynayaraq bəxtinizi sınaya və ilk mərcinizin minlərlə mislini qazana bilərsiniz. 1win