fbpx

Nordic Marbella Invest

Lyxiga hus i Spanien: Så hittar du det och så mycket kostar det!

Lyxigt hus med stora fönster och balkong

Lyxiga hus i Spanien

Har du en stor budget och vill köpa ett lyxigt hus i Spanien eller Costa Del Sol? Om ja, då har du hittat rätt. Här hittar du nämligen all information du behöver om vad det kostar att köpa ett lyxigt hus, samt om det är en bra idé att köpa ett hus som är lite mer lyxigt.

 

Varför ska du köpa ett lyxigt hus i Costa Del Sol?

I Spanien, eller närmare bestämt Costa Del Sol finns det många utländska köpare som driver upp bostadspriserna på såväl lyxiga bostäder som mer enkla bostäder. Det är därför sannolikt att din lyxbostad kommer att öka i pris, även om det såklart inte finns några garantier för det.

Costa Del Sol är tillsammans med Barcelona de två största marknaderna för lyxhus i Spanien. Det är i synnerhet britter, fransoser, tyskar, belgier, italienare och svenskar som väljer att köpa lyxhus i Spanien.

 

Lästips: Så fungerar det att köpa bostad i Torremolinos.

 

Värt att tänka på är att du kan få ett “Golden Visa” (dvs. spanskt medborgarskap) om du köper en bostad för över 500 000 euro i Spanien. Men det spelar egentligen ingen roll för oss svenskar. Den fördelen är bara till nytta för personer från icke-EU-medlemsstater såsom USA och Storbritannien.

Som svensk, det vill säga EU-medborgare, har du goda möjligheter att få bo permanent i Spanien utan att behöva något Golden Visa.

 

Att köpa en lyxig bostad i Costa Del Sol (Spanien)

 

Vad kostar det att köpa en lyxig lägenhet i Costa Del Sol?

Att köpa en lyxig lägenhet i Costa Del Sol-området kostar mellan cirka 1 och 2 miljoner euro. Snittpriset för en lyxig lägenhet i Costa Del Sol ligger i regel på cirka 1,2 miljoner euro. Faktorer som påverkar priset är främst läget, men även månadsavgiften och skicket spelar roll.

 

Vad kostar det att köpa ett lyxigt hus i Costa Del Sol?

Att köpa ett lyxigt hus i Costa Del Sol kostar oftast mellan cirka 1,5 och 3 miljoner euro. Läget spelar störst roll för priset, men faktorer såsom om huset är fristående samt vad huset är i för skick spelar också roll. Snittpriset för ett lyxigt hus i Costa Del Sol ligger på cirka 1,8 miljoner euro.

 

Vad kostar det att köpa en lyxig tomt i Costa Del Sol?

Att köpa en lyxig tomt i Costa Del Sol kostar i regel mellan cirka 700 000 och 2 miljoner euro. De två faktorer som påverkar det pris du betalar i högst utsträckning är vad tomten har för läge samt hur stor tomten är. Men tomtens byggbarhet spelar också roll för när det kommer till slutpriset.

 

Tips: Läs gärna mer om hur det fungerar att köpa bostad i Spanien.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Posts

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik