fbpx

Nordic Marbella Invest

Sälja bostad i Costa Del Sol → Vi listar allt som är viktigt att veta!

en mäklare lämnar över nycklar till ett par

Allt om att sälja hus eller lägenhet i Costa Del Sol

Att köpa eller sälja en bostad är ett av de största ekonomiska besluten du kan ta. I denna artikel fokuserar vi helt på hur du säljer din bostad i Costa Del Sol.

 

7 steg för att sälja din bostad i Costa Del Sol

  1. Lär dig hur bostadsmarknaden fungerar.
  2. Förbered genom att renovera och möblera om bostaden.
  3. Välj ett lämpligt utgångspris.
  4. Välj en lämplig mäklarfirma.
  5. Förhandla fram ett lämpligt mäklararvode.
  6. Ha kontakt med både en advokat och en revisor.
  7. Förhandla om försäljningspriset och sälj bostaden.

 

Nedan pratar vi mer om de steg vi precis nämnt i större detalj.

 

1.   Lär dig hur bostadsmarknaden i Costa Del Sol fungerar

Många hus och lägenheter säljs varje år i Costa Del Sol, och försäljningspriserna har ökat stadigt sedan bortsett från en liten svacka år 2008.

Det är främst inflyttningsklara, lättunderhållna och lite mer lyxiga hus som är populära i detta område. Detta då få vill köpa en året runt-bostad utan i stället vill ha en smidig sommarstuga eller lägenhet där det bara är att flytta in.

Bostäder som är stora, dyra och har höga underhållskrav är mest svårsålda, främst då dessa hus eller lägenheter i princip alltid kräver att köparen alltid bor där året runt.

 

2.   Förbered inför bostadsförsäljningen

I detta steg ska du se till att din bostad är i ett gott skick. Att till exempel byta ut slitna dörrhandtag samt att möblera om så att rummen ser så stora ut som möjligt är en god idé.

 

3.   Välj ett lämpligt utgångspris

För att få en bra bild över vad din bostad är värd är det en bra idé att titta på de historiska försäljningspriserna i området.

Det bästa är dock att kontakta en mäklare och be denne att värdera bostaden åt dig. Om du sätter ett för lågt utgångspris förlorar du pengar, och om du sätter ett för högt försäljningspris får du inga eller allt för få spekulanter.

Att kontakta ett proffs är alltså en mycket bra idé.

 

4.   Välj en lämplig mäklarfirma

Vi hjälper dig hitta en lämplig mäklarfirma i Costa Del Sol helt utan kostnad. De mäklarfirmor vi har kontakt med är specialister på att sälja bostäder på denna marknad. Värt att tänka på är att det finns många oseriösa mäklare som bara är ute efter snabba pengar, men de samarbetar inte vi med.

 

5.   Förhandla fram ett lämpligt mäklararvode

Ett vanligt mäklararvode i Costa Del Sol ligger på mellan 5 och 7 %. Det genomsnittliga mäklararvodet är cirka 6 %. Ju högre försäljningspriset är på din bostad, desto mer potential har du att pruta på mäklararvodet. Detta då mäklaren får mer pengar trots att den procentuella ersättningen är lite lägre.

 

Läs mer: Så köper du en bostad i Spanien.

 

6.   Se till att mäklarfirman erbjuder juridisk och ekonomisk hjälp

En advokat och en revisor som ser till att allt går rätt till är ett måste när du ska sälja ditt hus eller din lägenhet i Costa Del Sol.

I regel kan mäklarfirman erbjuda dessa tjänster, men se till att förhandla om arvodet i förväg så att inte denna kostnad skenar.

 

7.   Förhandla om slutpriset och sälj bostaden

Mäklaren förhandlar om slutpriset med potentiella köpare, och advokaten samt revisorn ser till att allt står rätt till med det juridiska kontra ekonomin. Här behöver du inte göra så mycket själv då du mest lyssnar på experternas råd i detta steg.

 

Vi hjälper dig hitta rätt mäklare i Costa Del Sol

Det kan vara svårt att hitta en bra mäklare vid en bostadsförsäljning i Costa Del Sol. Det finns exempelvis mäklare som försöker få dig att acceptera allt för låga försäljningspriser bara för att få lite snabba provisionspengar. Vi hjälper dig hitta en bra mäklare helt utan att du behöver betala någonting.

Du är hjärtligt välkommen att kontakta oss via chattklienten eller via det kontaktformulär du kommer till genom att trycka på knappen nedan.

 

Svar på vanligt ställda frågor

Värt att notera är att de slutpriser vi uppger nedan mycket väl kan ändras över tid och således inte stämma överens med dagens marknadspriser för bostäder i Costa Del Sol.

 

Så mycket pengar får du genom att sälja din bostad i Marbella?

Att sälja sitt hus eller sin lägenhet i Marbella går i regel ganska fort då Marbella är en av de mest populära bostadsorterna på Costa Del Sol. Hus som säljs i Marbella har i regel ett försäljningspris på mellan 100 000 och 500 000 euro. Läget, skicket samt byggåret är tre faktorer som påverkar priset.

 

Lägenheter som säljs i Marbella går i sin tur för mellan cirka 80 000 och 500 000 euro, och har ett snittpris på cirka 250 000 euro.

 

Så mycket pengar får du genom att sälja din bostad i Malaga?

Bostäder, det vill säga hus och lägenheter i Malaga har i regel ett försäljningspris på mellan cirka 100 000 och 500 000 euro. Bostadens avstånd till havet, bostadens skick samt bostadens byggår är tre viktiga faktorer som påverkar slutpriset för bostäder i Malaga.

 

Så mycket pengar får du genom att sälja din bostad i Estepona?

Du får i regel mellan cirka 80 000 och 300 000 euro om du säljer din bostad i Estepona. Eventuella avgifter (som till exempel lägenhetsavgifter), bostadens läge och bostadens skick är tre faktorer som påverkar hur mycket pengar du får när du säljer din bostad i Estepona.

 

 

Så mycket pengar får du genom att sälja din bostad i Torremolinos?

I Torremolinos är omkring 26 % av invånarna utrikesfödda, och således är det bra fart på bostadsmarknaden. I Torremolinos går en lägenhet oftast för omkring 70 000 och 300 000 euro, medan hus i regel har ett försäljningspris på mellan cirka 100 000 och 500 000 euro.

 

Så mycket pengar får du genom att sälja din bostad i Manilva?

Lägenheter i Manilva har i regel ett slutpris på mellan cirka 100 000 och 300 000 euro, medan hus i Manilva ofta har ett slutpris på mellan cirka 100 000 och 600 000 euro. Radhus går i sin tur för cirka 400 000 euro men priset skiftar beroende på ett flertal faktorer, främst skicket och läget.

 

Så mycket pengar får du genom att sälja din bostad i Sotogrande?

Du får i regel mycket pengar för din bostad om du äger ett hus eller en lägenhet i Sotogrande. Husen går i regel för mellan cirka 250 000 och 1,5 miljoner euro, medan lägenheterna i regel går för mellan cirka 100 000 och 800 000 euro.

 

Så mycket pengar får du genom att sälja din bostad i Nerja?

När du säljer ditt hus i Nerja är det vanligt att försäljningssumman ligger på mellan cirka 250 000 och 750 000 euro. Precis som i alla andra delar av Costa Del Sol får du oftast mer pengar för fristående hus jämfört med radhus. Lägenheterna går i sin tur för mellan cirka 200 000 och och 400 000 euro.

 

Så mycket pengar får du genom att sälja din bostad i Vélez-Málaga?

I Vélez-Málaga ligger ett vanligt slutpris för hus på mellan cirka 100 000 och 300 000 euro, medan lägenheter vanligtvis har ett slutpris på mellan omkring 60 000 och 250 000 euro. Läget, skicket, tomtstorleken samt byggåret är fyra faktorer som påverkar slutpriset.

 

Så mycket pengar får du genom att sälja din bostad i Benalmádena?

Försäljningspriset för bostäder skiljer sig ganska mycket i Benalmádena. Lägenheter går i regel för mellan omkring 80 000 och 1 miljon euro, medan hus ofta har ett slutpris på mellan cirka 100 000 och 500 000 euro.

 

Så mycket pengar får du genom att sälja din bostad i Fuengirola?

Du får mellan cirka 100 000 och 300 000 euro för att sälja din lägenhet i Fuengirola, och mellan cirka 150 000 och 500 000 euro för att sälja ditt hus i Fuengirola. Los Boliches och Torreblanca är två populära stadsdelar där försäljningspriserna i regel är lite högre.

 

Så mycket pengar får du genom att sälja din bostad i San Pedro de Alcántara?

I San Pedro de Alcántara kostar husen i regel mellan cirka 150 000 och 1 miljoner euro, medan lägenheterna vanligtvis går för mellan cirka 70 000 och 300 000 euro. Jämfört med andra delar av Costa Del Sol är försäljningspriserna relativt genomsnittliga i detta område.

 

Så mycket pengar får du genom att sälja din bostad i Torre del Mar?

Försäljningspriset för lägenheter i Torre del Mar ligger i regel på mellan cirka 100 000 till 450 000 euro, medan slutpriserna för hus vanligtvis ligger på mellan omkring 150 000 och 600 000 euro. Läget, byggåret och skicket är tre viktiga faktorer som påverkar slutpriset.

 

Så mycket pengar får du genom att sälja din bostad i Mijas?

Du får mellan cirka 80 000 och 300 000 euro genom att sälja en lägenhet i Mijas, medan ett hus i Mijas i regel har ett slutpris på mellan cirka 100 000 och 600 000 euro. Slutpriset kan samtidigt vara betydligt högre än så här om exempelvis läget och skicket på bostaden är perfekt.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Posts

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik
Qeydiyyat zamanı promokod yazmasanız, bonus qazana bilməyəcəksiniz. 1win Mərc eləmək və kazinoda oynamaq üçün hesabınıza daxil olun. 1win aviator Bunlara futbol, basketbol, voleybol, tennis, həndbol, beysbol, xokkey və başqa idman növləri daxil edir. təkmil versiyasından istifadə etdiyinizə Siz bu oyunları oynayaraq bəxtinizi sınaya və ilk mərcinizin minlərlə mislini qazana bilərsiniz. 1win