fbpx

Nordic Marbella Invest

Att bo i Spanien 6 månader om året → Så fungerar det!

En bild på en årskalender på ett bord.

Allt om att bo i Spanien ett halvår i taget

Att flytta till Spanien permanent är inte för alla. I den här artikeln diskuterar vi därför hur det fungerar att som svensk bo i Spanien ett halvår i taget.

 

Varför väljer vissa att bo i Spanien 6 månader i taget?

Personer som bor i Spanien cirka 6 månader om året köper i regel en bostad och ser den bostaden som en investering. Det är nämligen vanligt att svenskar hyr ut sin bostad i andra hand när de inte är i Spanien för att således finansiera sitt eget boende i Spanien.

 

Läs mer: Så fungerar det att flytta till Spanien som pensionär.

 

Svenskar som bor i Spanien ett halvår i taget är ofta pensionärer eller nära pensionsåldern, men det finns även svenska barnfamiljer som väljer att köpa sommarstugor i Spanien. Sommarstugor som de bor i hela sommaren, och därefter hyr ut till andra under den tid de själva inte bor där.

 

Som tumregel väljer pensionärer att bo i Spanien under vinterhalvåret då den svenska kylan inte alltid är bra för hälsan. Yngre personer, såsom barnfamiljer, väljer oftast att bo i Spanien under sommaren då det sammanfaller med deras semestrar och skoluppehåll.

 

Värt att lägga till är att du även kan bo i Spanien men jobba i Sverige. Att exempelvis bo i Spanien på vintern och jobba på distans, för att därefter jobba på det svenska kontoret under sommarhalvåret är också en bra idé. Den arbetsmodellen är bland annat populär bland svenskar som arbetar inom IT.

 

Var i Spanien passar det bäst att bo 6 månader i taget?

Vi rekommenderar att du väljer att bo på Solkusten, som även kallas för Costa Del Sol. På Solkusten bor det många svenskar och andra skandinaver, samt exempelvis britter och tyskar. Costa Del Sol är alltså en populär bostadsprovins för i princip alla svenskar och skandinaver.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Posts

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik
Qeydiyyat zamanı promokod yazmasanız, bonus qazana bilməyəcəksiniz. 1win Mərc eləmək və kazinoda oynamaq üçün hesabınıza daxil olun. 1win aviator Bunlara futbol, basketbol, voleybol, tennis, həndbol, beysbol, xokkey və başqa idman növləri daxil edir. təkmil versiyasından istifadə etdiyinizə Siz bu oyunları oynayaraq bəxtinizi sınaya və ilk mərcinizin minlərlə mislini qazana bilərsiniz. 1win