fbpx

Nordic Marbella Invest

Titta på svensk tv i Spanien → Så gör du för att lyckas!

En man och en kvinna sitter i en soffa och mannen håller i en fjärrkontroll han riktar emot kameran

Så kan du se svensk tv i Spanien

I den här artikeln berättar vi allt om hur du kommer åt svenska tv-portaler såsom SVT Play och TV4 Play när du befinner dig i Spanien.

 

3 sätt att se på svensk tv i Spanien

 1. Med en VPN.
 2. Via streamingsidor.
 3. Via satellit.

 

Nedan pratar vi mer om de lösningsförslag som precis nämnts i större detalj.

 

1.   Titta på svensk tv i Spanien med en VPN

En VPN-tjänst är ett program som byter ut din personliga identifierare på nätet, det vill säga din IP-adress. I detta fall ska du byta ut din spanska IP-adress mot en svensk IP-adress, för att således kunna “lura systemet”.

 

Det är nämligen så att svenska tv-portaler likt SVT Play måste blockera utländska IP-nummer på grund av rättighetsskäl. Men med en VPN-tjänst som har ett snabbt servernätverk med många svenska IP-nummer slipper du det problemet.

En VPN-tjänst kostar i regel från 20 till 100 kronor per månad. De faktorer som påverkar priset i högst utsträckning är hur långt abonnemang du skaffar samt vilket VPN-företag du tecknar avtal med.

 

4 steg för att titta på svensk tv i Spanien med en VPN

 

 1. Skaffa en VPN-tjänst. VPNBasen har en artikel som utser de bästa VPN-tjänsterna för Spanien om du vill ha bra rådgivning på svenska.
 2. Installera VPN-appen på din enhet. I princip alla VPN-tjänster erbjuder applikationer för iOS (iPhone och iPad), Android (Samsung, Nokia mfl.), Windows och MacOS.
 3. Koppla upp dig mot en svensk VPN-server. Det tar i regel bara några sekunder att byta från ett spanskt IP-nummer till ett svenskt IP-nummer.
 4. Du kan nu streama svensk tv från Spanien. Detta då de svenska tv-plattformarna tror att du befinner dig i Sverige, när du i själva verket befinner dig i Spanien.

 

Värt att lägga märke till är att de VPN-tjänster som är gratis inte klarar av att låsa upp svenska streamingportaler i Spanien. Deras enda uppgift är att samla in så mycket användardata om dig som möjligt för att således sälja allt de har till diverse reklambolag.

13 svenska streamingtjänster du kan låsa upp med en VPN

 1. SVT Play
 2. Viaplay
 3. Viafree
 4. C More
 5. HBO Nordic
 6. Boxer Play
 7. SF Anytime
 8. Svenska Discovery +
 9. Svenska HBO Max
 10. Svenska Disney+
 11. Svenska Netflix
 12. TV4 Play
 13. Telia Play

 

Läs mer: Så fungerar det att plugga på universitet i Spanien.

 

2.   Titta på svensk tv via streamingsidor

Det finns streamingsidor som sänder svensk tv, men det är en dålig idé att besöka dem. För det första innehåller de sidorna i princip alltid virus, och för det andra är de nästan alltid oanvändbara på grund av all reklam. För det tredje är de sidorna med stor sannolikhet olagliga.

 

3.   Titta på svensk tv via satellit

Det är i princip ingen som väljer att installera en satellitmottagare för att kunna titta på svensk tv i Spanien. Att montera en satellitmottagare är tidsödande, dyrt och kräver ett tillstånd från hyresvärden eller bostadsrättsföreningen.

 

Utöver detta tillkommer en hög månatlig avgift för att kunna ta emot svenska kanalpaket. Att titta på svensk tv i Spanien via satellit är alltså en dålig idé.

 

Lästips: Så är det att plugga på Svenska Skolan i Marbella

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Posts

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik
Qeydiyyat zamanı promokod yazmasanız, bonus qazana bilməyəcəksiniz. 1win Mərc eləmək və kazinoda oynamaq üçün hesabınıza daxil olun. 1win aviator Bunlara futbol, basketbol, voleybol, tennis, həndbol, beysbol, xokkey və başqa idman növləri daxil edir. təkmil versiyasından istifadə etdiyinizə Siz bu oyunları oynayaraq bəxtinizi sınaya və ilk mərcinizin minlərlə mislini qazana bilərsiniz. 1win