fbpx

Nordic Marbella Invest

Svenska skolan i Marbella → Allt du behöver veta!

Alfapet med engelska ord om skolan

Allt om Svenska Skolan i Marbella

Svenska Skolan i Marbella är den mest populära skolan för svenska elever längs med hela Costa Del Sol. Här berättar vi allt om den.

 

Hur många elever går det på skolan?

Idag går det omkring 140 barn på skolan, och den maximala kapaciteten ligger på cirka 150 barn. Det finns platser för barn i tidig förskoleålder (mellan 3 och 5 år), sen förskoleålder (6 år) samt grundskoleålder (mellan 7 och 12 år). Det finns även fritidsverksamhet varje dag mellan 15 och 17.

 

Den svenska läroplanen gäller

På Svenska Skolan Marbella studerar eleverna enligt en svensk läroplan. Men skolan erbjuder även kompletterande svenskundervisning för elever med svensk anknytning som tex. går i statlig skola eller i någon av de internationella skolorna i Costa Del Sol.

 

4 steg för att skriva in ditt barn i Svenska Skolan Marbella

  1. Lämna en intresseanmälan på Svenska Skolans hemsida. Adressen dit är https://svenskaskolanmarbella.com/intresseanmalan/.
  2. Skolan kontaktar en pedagog på barnets förra skola. Detta för att Svenska Skolan Marbella vill ha en uppfattning om vilka resurser som krävs för att ge ditt barn en bra skolgång.
  3. En bedömning görs gällande om ditt barn blir antaget. Det finns alltid bara ett begränsat antal platser, och det är rektorn som bestämmer vilka barn som blir antagna.
  4. Du får ett brev med antagningsstatus för ditt barn. Det vill säga ett antagningsbesked eller ett avslag. En inskrivningsavgift på 1 000 euro per elev är ett absolut krav om du vill att din barn ska behålla sin plats.

 

Läs mer: Så fungerar det att plugga på universitet i Spanien.

 

Priser för att gå på Svenska Skolan Marbella

Utöver inskrivningsavgiften på 1 000 euro tillkommer även dessa avgifter:

 

  • Förskoleavgift (mellan 3 och 5 år): €3400 per termin.
  • Förskoleklass årskurs 6 (med statsbidrag): €3380 per termin.
  • Förskoleklass årskurs 6 (med statsbidrag): €4350 per termin.
  • Fritids 1 till 2 dagar per vecka: €500 per termin.
  • Fritids 3 till 5 dagar per vecka: €900 per termin.

 

Så fungerar det med statsbidrag

För att få statsbidrag för ditt barns skolgång är det ett måste att ansöka om det hos Skolverket. Närmare bestämt ska du ladda ner och fylla i rätt blankett Skolverkets delsida för ansökan om statsbidrag för svenska utlandsskolor.

 

Du kan söka statsbidrag när som helst under året, men skolan måste få reda på om statsbidragets beviljats innan 15 november för att statsbidraget ska gälla hela läsåret.

 

Var hittar du Svenska Skolan Marbella?

Svenska Skolan Marbella hittar du i Nueva Andalucia, som ligger strax ovanför Puerto Banús. Den fullständiga adressen är Urbanización La Alzambra, CC Vasari, Local 1-D

29600 Marbella.

 

Alternativ till Svenska Skolan Marbella

Internationella skolor med engelska som huvudspråk kan vara ett bra alternativ. Värt att notera är att det kostar pengar att skriva in sitt barn där, precis enligt samma rutiner som gäller vid Svenska Skolan Marbella.

 

Du kan också välja att skriva in ditt barn på en offentlig skola med spanska som huvudspråk. Det är gratis med undantag för kostnader som bland annat inkluderar studentlitteratur och lunch. Du ska även ha i åtanke att de spanska skolorna som är offentliga ofta varierar kraftigt i undervisningskvalitet.

 

På de spanska skolor som går i kommunal regi får dina barn inte heller någon inskolning. Ur svenska mått mätt kan det låta hårt, men efter några dagar har i princip alla barn vant sig. Det gäller alltså att ta seden dit man kommer när du skriver in ditt barn i en spansk skola vid Costa Del Sol.

 

Läs mer: Så är det att gå i spansk skola som svensk.

 

Finns det några lediga jobb på Svenska Skolan Marbella?

Det finns i skrivande stund inga lediga jobb på Svenska Skolan i Marbella. Du kan kontrollera om det finns några nya arbetstillfällen via skolans lediga tjänster-sida.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Posts

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik
Qeydiyyat zamanı promokod yazmasanız, bonus qazana bilməyəcəksiniz. 1win Mərc eləmək və kazinoda oynamaq üçün hesabınıza daxil olun. 1win aviator Bunlara futbol, basketbol, voleybol, tennis, həndbol, beysbol, xokkey və başqa idman növləri daxil edir. təkmil versiyasından istifadə etdiyinizə Siz bu oyunları oynayaraq bəxtinizi sınaya və ilk mərcinizin minlərlə mislini qazana bilərsiniz. 1win