fbpx

Nordic Marbella Invest

Så är vädret i Spanien → Månad för månad!

en kvinna står i motljus på en strand vid en solnedgång

Allt om vädret i Spanien – alla årets månader

Spaniens varma och ljusa väderlek är en av många fördelar med att bo i Spanien. I den här artikeln berättar vi vilket väder du kan förvänta dig i Spanien, årstid för årstid och månad för månad.

 

Vad är det för väder i Spanien?

I Spanien är det ett soligt klimat med över 3 000 soltimmar årligen. Temperaturen är mild under vintern, och något varmare under våren och hösten. Som varmast är det under sommarmånaderna mellan juni och augusti, då temperaturer över 30 grader celcius inte är ovanliga.

 

Som kallast är det under december till mars, och under samma månader är det som vanligast att det regnar.

 

Läs mer: Så fungerar det att gifta sig i Spanien.

 

Vädret i Spanien – årstid för årstid

 

Vädret på våren i Spanien (mars till juni)

På våren är det i regel soligt, men också ibland väldigt regnigt. Regnskurarna är korta men intensiva, och andelen soltimmar per dygn är nästan lika många jämfört med sommarmånaderna. Våren är även den årstid lokalbefolkningen gillar som bäst tack vare den behagliga väderleken.

 

Läs mer: Alla fördelar och nackdelar med att bo i Spanien.

 

Så är vädret på sommaren i Spanien (juli till september)

På sommaren är det i regel över 30 grader på dagen och över 20 grader på natten. Som varmast är det längs med kusterna, men där blåser det även lite mer vilket gör att värmen inte känns så besvärande. Längs med kusten vid Costa Del Sol är vädret idealt.

 

Så är vädret på hösten i Spanien (september till december)

På hösten är det relativt varmt på dagen, men på morgonen och kvällen är det inte längre några sommartemperaturer som gäller. Längs med kusten är det ibland lite ostadigt väder och regn. Men i regel är temperaturen behaglig, även om du måste ta på dig en långärmad tröja och långbyxor ibland.

 

Så är vädret på vintern i Spanien (december till mars)

På vintern är det som kyligast, men även som regnigast. I södra Spanien, exempelvis vid Costa Del Sol, är det sällan du får vara med om minusgrader. Temperaturen kan alltså närma sig nollstrecket i södra Spanien, men i bergskedjorna är det dock vanligt med upp emot 5 minusgrader.

 

Vädret i Spanien – månad för månad

 

Vad är det för väder i Spanien i januari?

I södra delarna av Spanien, likt Costa Del Sol, är det ungefär 18 grader varmt på dagen och cirka 7 grader varmt på natten. På platser som inte är lika kustnära såsom Madrid är det desto kyligare. I Madrid får du räkna med en snittemperatur på cirka 8 grader på dagen och 1 grad på natten.

 

Vad är det för väder i Spanien i februari?

I februari får du räkna med en snittemperatur på cirka 8 grader på dagen och 3 grader på natten i huvudstaden Madrid. På Solkusten (Costa Del Sol) är det betydligt varmare. Där ligger snittemperaturen på cirka 16 grader på dagen och omkring 10 grader på natten.

 

Vad är det för väder i Spanien i mars?

I mars börjar det bli varmt i Costa Del Sol, med snittemperaturer på cirka 17 grader på dagen och omkring 12 grader på natten. I Madrid är det i sin tur kallare. Där får du räkna med en medeltemperatur på cirka 14 grader på dagen och 10 grader på natten.

 

Vad är det för väder i Spanien i april?

I april är det varmt nog för att du ska kunna vara på stranden vid Costa Del Sol. En snittemperatur på cirka 19 grader på dagen är det som gäller där, medan det är betydligt kyligare vid inlandet. I Madrid får du räkna med en snittemperatur på 16 grader på dagen.

 

Vad är det för väder i Spanien i maj?

I maj är snittemperaturen på dagen 22 grader vid Costa Del Sol, medan medeltemperaturen på natten ligger på cirka 15 grader. I Madrid får du i stället räkna med medeltemperaturer på cirka 18 grader på dagen, och 12 grader på natten. Det är också vanligt med regn i maj i Spanien.

 

Vad är det för väder i Spanien i juni?

I juni får du räkna med en medeltemperatur som på dagtid ligger på cirka 22 grader i Costa Del Sol. Temperaturer på upp emot 30 grader är inte heller ovanliga i södra Spanien i juni. I Madrid är det i sin tur lite kyligare. Medeltemperaturen ligger där på cirka 20 grader under dagtid.

 

Vad är det för väder i Spanien i juli?

Juli är en av de varmaste månaderna i Spanien. I denna månad är det oftast cirka 30 grader på dagen i Costa Del Sol. Enstaka dagar kan det vara 40 grader varmt när solen ligger på som mest. I Madrid är det i sin tur snarlikt väder som i Costa Del Sol, med höga temperaturer dygnet runt.

 

Vad är det för väder i Spanien i augusti?

I augusti ligger medeltemperaturen på cirka 30 grader på dagtid i Costa Del Sol. I huvudstaden Madrid är snittemperaturen vanligen omkring 28 grader på dagtid. Augusti är även den månad då havsvattnet längs med Spaniens kuster är som varmast, och ligger på cirka 25 grader.

 

Vad är det för väder i Spanien i september?

I september är det lite svalare om du jämför med högsommar-temperaturerna. I Costa Del Sol ligger medeltemperaturen på cirka 27 grader dagtid, och i Madrid är snittemperaturen vanligen omkring 26 grader dagtid. Det är även fortfarande varmt i vattnet, närmare bestämt ca. 25 grader.

 

Vad är det för väder i Spanien i oktober?

I oktober är det en medeltemperatur på cirka 22 grader dagtid som gäller i Costa Del Sol. I Madrid är snittemperaturen cirka 20 grader dagtid under samma månad. Under oktober är det bra att ta på sig varmt på såväl morgonen som på kvällen, för det är i regel lite kallare då.

 

Vad är det för väder i Spanien i november?

I november är det oftast omkring 13 grader varmt på dagen i Costa Del Sol. Det är fullt tillräckligt för att vara ute och njuta av värmen, men inte tillräckligt för att bada längs med kusten. Det är denna månad kallt på såväl morgonen som på kvällen, så klä dig varmare än vanligt.

 

Vad är det för väder i Spanien i december?

December är en av de kallaste månaderna i Spanien. Snittemperaturen ligger på cirka 12 grader på dagtid vid Costa Del Sol. Det är dessutom relativt kallt på natten, och temperaturer som närmar sig nollgraderssträcket nattetid är inte helt ovanliga. Snö förekommer, men det är ovanligt.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Posts

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik
Qeydiyyat zamanı promokod yazmasanız, bonus qazana bilməyəcəksiniz. 1win Mərc eləmək və kazinoda oynamaq üçün hesabınıza daxil olun. 1win aviator Bunlara futbol, basketbol, voleybol, tennis, həndbol, beysbol, xokkey və başqa idman növləri daxil edir. təkmil versiyasından istifadə etdiyinizə Siz bu oyunları oynayaraq bəxtinizi sınaya və ilk mərcinizin minlərlə mislini qazana bilərsiniz. 1win