fbpx

Nordic Marbella Invest

Var i Spanien bor det flest svenskar? Komplett svar!

en regeringsbyggnad i Sverige med svenska flaggan framför

Allt om var det bor flest svenskar i Spanien

Det är populärt att flytta till Spanien, men var i Spanien bor alla svenskar egentligen? Den frågan ger vi dig ett komplett svar på i den här artikeln.

 

Var i Spanien bor det flest svenskar?

I Malagaprovinsen bor det flest svenskar. Den provinsen inkluderar bland annat Solkusten (Costa Del Sol), där det finns 35 000 svenska fastboende. Det vill säga svenskar som äger sin egen bostad. 250 000 svenska turister väljer även att besöka Solkusten varje år.

 

Läs mer: Så fungerar det att gifta sig i Spanien.

 

Om du vill bo nära andra svenskar och så även bland annat amerikaner, britter och norrmän, då är solkusten det bästa valet.

 

Läs mer: Alla fördelar och nackdelar med att bo i Spanien.

 

Varför bor så många svenskar vid Costa Del Sol?

På Costa Del Sol finns i princip allt som svenskar vill ha såsom över 300 soldagar om året, utmärkta golfbanor samt ett bra utbud av shopping, restauranger, barer och nattklubbar. Utöver det är svenskar generellt omtyckta på Solkusten, vilket också kan ha bidragit till Solkustens popularitet.

 

Läs mer: Så mycket kostar det att flytta till Spanien.

 

Vilka områden vid solkusten är särskilt populära för svenskar?

Många svenskar gillar att bo i Marbella, Fuengirola eller Torremolinos. Sanningen är att alla orter vid Solkusten, som går längs med Spaniens södra kust, är populära för svenskar. Mijas, Nerja och Manilva är tre ytterligare exempel på städer längs med Costa Del Sol som svenskar gillar.

 

Kan svenskar fynda bostäder på Solkusten?

Generellt är priserna relativt höga på Solkusten då det är så pass populärt att bo i den regionen. Men även om du kan behöva betala en ganska hög prislapp kan du samtidigt köpa en bostad i lite enklare skick för att efter det renovera upp den till utmärkt ett perfekt igen.

 

Värt att lägga märke till är att det är viktigt att du hittar rätt mäklare. Det vill säga en seriös mäklarfirma som hjälper dig hitta en passande bostad för den bostadsbudget du satt upp.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

3 svar

  1. Hej Kan du ge ett svar var det bor permanent mest svenskar i Spanien de 5 topp städer och hur många det bor e nog ok med ett ca svar håller just på och flyttar till Spanien

    1. Hej Knut, vi har tyvärr ingen sån exakt siffra men bor absolut flest runt solkusten (costa del sol) och skulle gissa att flest svenskar bor i Nueva Andalucia där. Innan du flyttar och köper något är det rekommenderat att åka ner hyra en bil och testa bo i något du hyr på de olika ställena så att du kan se var du trivs bäst. Mer svenskar är inte alltid bättre och oavsett vilken plats du väljer kommer du hitta ett Svensk community. Jag kan även tipsa om att gå med i ett par facebook grupper för svenskar i spanien så kan man fråga vad folk tycker om olika ställen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Posts

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik
Qeydiyyat zamanı promokod yazmasanız, bonus qazana bilməyəcəksiniz. 1win Mərc eləmək və kazinoda oynamaq üçün hesabınıza daxil olun. 1win aviator Bunlara futbol, basketbol, voleybol, tennis, həndbol, beysbol, xokkey və başqa idman növləri daxil edir. təkmil versiyasından istifadə etdiyinizə Siz bu oyunları oynayaraq bəxtinizi sınaya və ilk mərcinizin minlərlə mislini qazana bilərsiniz. 1win