fbpx

Nordic Marbella Invest

Var i Spanien bor det flest svenskar? Komplett svar!

en regeringsbyggnad i Sverige med svenska flaggan framför

Allt om var det bor flest svenskar i Spanien

Det är populärt att flytta till Spanien, men var i Spanien bor alla svenskar egentligen? Den frågan ger vi dig ett komplett svar på i den här artikeln.

 

Var i Spanien bor det flest svenskar?

I Malagaprovinsen bor det flest svenskar. Den provinsen inkluderar bland annat Solkusten (Costa Del Sol), där det finns 35 000 svenska fastboende. Det vill säga svenskar som äger sin egen bostad. 250 000 svenska turister väljer även att besöka Solkusten varje år.

 

Läs mer: Så fungerar det att gifta sig i Spanien.

 

Om du vill bo nära andra svenskar och så även bland annat amerikaner, britter och norrmän, då är solkusten det bästa valet.

 

Läs mer: Alla fördelar och nackdelar med att bo i Spanien.

 

Varför bor så många svenskar vid Costa Del Sol?

På Costa Del Sol finns i princip allt som svenskar vill ha såsom över 300 soldagar om året, utmärkta golfbanor samt ett bra utbud av shopping, restauranger, barer och nattklubbar. Utöver det är svenskar generellt omtyckta på Solkusten, vilket också kan ha bidragit till Solkustens popularitet.

 

Läs mer: Så mycket kostar det att flytta till Spanien.

 

Vilka områden vid solkusten är särskilt populära för svenskar?

Många svenskar gillar att bo i Marbella, Fuengirola eller Torremolinos. Sanningen är att alla orter vid Solkusten, som går längs med Spaniens södra kust, är populära för svenskar. Mijas, Nerja och Manilva är tre ytterligare exempel på städer längs med Costa Del Sol som svenskar gillar.

 

Kan svenskar fynda bostäder på Solkusten?

Generellt är priserna relativt höga på Solkusten då det är så pass populärt att bo i den regionen. Men även om du kan behöva betala en ganska hög prislapp kan du samtidigt köpa en bostad i lite enklare skick för att efter det renovera upp den till utmärkt ett perfekt igen.

 

Värt att lägga märke till är att det är viktigt att du hittar rätt mäklare. Det vill säga en seriös mäklarfirma som hjälper dig hitta en passande bostad för den bostadsbudget du satt upp.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Related Posts